ALWAYS FURTHER, ALWAYS AHEAD

Wij zijn dé partner in de internationale handel
van biggen, varkens en runderen.

Fokrunderen

Wij leveren een grote diversiteit aan rassen, met de nadruk op Holstein-Friesian runderen. De verschillende fokprogramma’s in Europa zijn geavanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het sperma van de beste stieren in de wereld. De dieren hebben een stamboom met minstens 3 generaties. Daarnaast wordt het vee zorgvuldig één voor één geselecteerd.
 

Lees verder

Sinds 2005 is VAEX actief in de export van fokvee.

ALL-IN SERVICE

VAEX begeleidt u graag in het gehele traject, daarbij leveren wij een all-in service. Naast een zorgvuldige selectie besteedt VAEX veel zorg aan de gezondheid en het welzijn van uw fokvee. Iedere koe wordt apart door een dierenarts onderzocht en krijgt een gezondheidsverklaring. Vanzelfsprekend is het bedrijf op de hoogte van de eisen die veterinaire dienten in verschillende exportlanden aan dergelijke verklaringen stellen.  

SELECTIE

Onze afnemers selecteren de dieren bij de boer zelf. Ieder dier wordt tevens door een dierenarts onderzocht en krijgt een gezondheidsverklaring. Vanzelfsprekend is VAEX op de hoogte van de eisen die veterinaire diensten in verschillende exportlanden aan dergelijke verklaringen stellen.

PEDIGREE CERTIFICAAT

Wij leveren dieren inclusief stamboek met minstens 3 generaties en melkliijsten van de moeder. De verschillende fokprogramma's in Europa zijn geavanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het sperm van de beste stieren in de wereld.

BLOED TESTEN

Afhankelijk van de wensen van de afnemers verzorgen wij bloedtesten denkend aan IBR, BVD en Neospora.

QUARANTAINE

TRANSPORT

VAEX is in het bezit van gespecialiseerde transportmiddelen voor rundvee (Cattle Cruiser). Vervoer per boot of vliegtuig is mogelijk in het geval van grotere afstanden. Afhalen van het rundvee behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden.

VERZEKERING

VAEX biedt mogelijkheden om dieren te verzekeren tot 30 dagen na lossen. Standaard worden de dieren voor transport verzekerd.

45 jaar expertise

VAEX is een bedrijf met een uitgebreid netwerk aan internationale contacten. Dit maakt dat we onze inkoop kunnen aanpassen aan de wensen en specificaties van de klant. We zorgen ervoor dat het juiste dier bij de juiste klant terecht komt.

Lees verder

Mest- en slachtrunderen

Door het uitgebreide netwerk van VAEX is het bedrijf in staat om de klant met vele producten en op vele markten van dienst te zijn. Naast een grote diversiteit aan fokveerassen leveren wij ook graag mest- en slachtrunderen.

Lees verder

Vraag een offerte aan

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij VAEX Varkens- en Veehandel, we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

offerte

Zoeken