DEENS ROOD

DEENS ROOD

Het Deense Roodvee is van het Baltische Roodvee-type en is ontstaan ​​op de eilanden voor de kust van Denemarken. Het ras werd ontwikkeld uit Noord-Sleeswijk Rood, met Angeln, Ballum en gekruist met het lokale eilandvee.

In de vroege jaren 60 was dit ras goed voor 61% van de Deense veestapel. In de vroege jaren 80 was dit aantal gedaald tot iets meer dan 20%. Dit was grotendeels te danken aan de invoering van hoger producerend Nederlands, Fries vee.

Het ras staat ook bekend als 'Rood Deens Melkras'. Het aantal stamboekkoeien in Denemarken bedraagt 42,599 stuks.

BELANGRIJKE PRESTATIE-INDICATOREN:
· Ras voor melk en vlees productie;
· Hoge vruchtbaarheid;
· Vlot geboorteverloop;
· Vroege ontwikkeling en voortdurend economisch gebruik;
· Goede levensduur;
· Hoge melkproductie met hoge vet- en eiwitgehalte;
· Goede uiergezondheid;
· Sterke klauwen;
· Hoge weerstand tegen ziekten, vooral mastitis;
· Hoge warmtebestendigheid en totale aanpassingsvermogen in verschillende klimaatzones (koude en warme regio's).

SPECIFICATIES
Gemiddelde indicatoren van het ras (2010-2011):


Melkproductie: 8889 kg per jaar, met 4,3% vetgehalte en 3,5%. eiwitgehalte


Maximaal rendement: 17.646 kg melk per jaar. De gemiddelde melk opbrengst van zeer productieve bedrijven kan wel 11.390 kg bedragen.Kalveren worden geboren met een gewicht van 36 tot 40 kg. Op het leeftijd van 12 maanden hebben stieren het gewicht van 420 kg en op 16 maanden wel 600 kg. Volwassen koeien wegen tussen de 550 en 800 kg, stieren wel ongeveer 1.000 kg.

Het Rode Deense vee heeft een gemiddelde dagelijkse groei van 1200 tot 1400 gram. Het gemiddelde voedingsrendement is 3,2 Scandinavische voereenheden. Het slachtrendement is 54%.

MELKRASSEN

Dieren die worden gehouden voor een uitstekende productie van melk. Het fokdoel is meer melk- en eiwitproductie, zonder concessies te doen op duurzaamheid en vruchtbaarheid.


Lees meer

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij VAEX Varkens- en Veehandel, we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

offerte

Zoeken