FOKRUNDEREN

FOKRUNDEREN

Sinds 2005 is VAEX actief in de export van fokvee. In Nederland werken wij samen met mensen die al jarenlange ervaring hebben in de rundveesector. De kennis van de internationale markt in combinatie met onze nationale expertise maakt Vaex een uitstekende partner voor de verhandeling van uw fokvee.

Wij leveren een grote diversiteit aan rassen, met de nadruk op Holstein-Friesian runderen. De verschillende fokprogramma’s in Europa zijn geavanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het sperma van de beste stieren in de wereld. De dieren hebben een stamboom met minstens 3 generaties. Daarnaast wordt het vee zorgvuldig één voor één geselecteerd.

WELZIJN
Naast het zorgvuldige selectieproces, besteedt VAEX veel zorg en aandacht aan de gezondheid en het welzijn van uw fokdieren. Ieder rund wordt afzonderlijk door een dierenarts onderzocht en krijgt een gezondheidsverklaring. Vanzelfsprekend is het bedrijf uitstekend op de hoogte van de eisen die de veterinaire diensten in de verschillende exportlanden stellen.

TRANSPORT
VAEX vervoert ook rundvee. De keuze van het transportmiddel hangt af van factoren als afstand, klimaat, aantallen, en natuurlijk de wens van de klant. Alle voertuigen voldoen aan de nieuwste richtlijnen voor het vervoer van vee. Dit garandeert de kwaliteit en de gezondheid van de dieren. Vervoer per boot of vliegtuig is mogelijk in het geval van grotere afstanden.

MELKRASSEN

Dieren die worden gehouden voor een uitstekende productie van melk. Het fokdoel is meer melk- en eiwitproductie, zonder concessies te doen op duurzaamheid en vruchtbaarheid.


Lees meer

DUBBELDOELRASSEN

Sterke dieren met een hogere restwaarde dan de melkveerassen.


Lees meer

VLEESRASSEN

De flink bespierde rassen kunnen uitstekend voldoen aan de vraag naar een goed en mager stuk rundvlees.


Lees meer

Zoeken