Hereford

Hereford

De Hereford is een koeienras dat oorspronkelijk afkomstig is uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de marktplaats Hereford ontwikkelde zich in de tweede helft van de achttiende eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund. Er zijn zowel gehoornde als ongehoornde (polled) Herefords.

SPECIFICATIES
De Hereford is een krachtig gebouwd dier, met een op de heup gemeten hoogte van ongeveer 135 tot 150 centimeter. Herefords worden gekenmerkt door een witte kop, de witte aalstreep op de nek en schoft. Voor de rest is de Hereford rood gekleurd. Het dier heeft een natuurlijke zware bespiering en een vriendelijke en rustig karakter. Herefords kalven probleemloos af. De kalveren hebben bij hun geboorte een laag geboortegewicht, in het algemeen tussen de 30 en 40 kilogram.

De Hereford-moeders zijn er op geselecteerd dat zij zeven maanden lang een goede melkgift garanderen. Hierdoor kunnen zij hun kalveren een goede groeistart meegeven. Doorgaans worden bij het afspenen op een leeftijd van 200 dagen een gewicht bereikt van zo'n 270 kg voor stierkalveren en zo'n 245 kg voor vaarskalveren. Daarna groeit de Hereford goed door, op een rantsoen van bij voorkeur gras en mineralen, liefst van een harde kwaliteit. Bijvoeren van krachtvoer is beslist niet nodig.

VLEESRASSEN

De flink bespierde rassen kunnen uitstekend voldoen aan de vraag naar een goed en mager stuk rundvlees.


Lees meer

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij VAEX Varkens- en Veehandel, we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

offerte

Zoeken