#Nieuws

Interview Ilona Mioulleri

Datum: donderdag 9 juli 2020

''Wanneer alle dieren in goede conditie bij een tevreden klant worden gelost, dan ben ik trots en heel gelukkig.''

Al meer dan elf jaar is Ilona een bekend gezicht binnen de VAEX familie. Waar ze begon met de verkoop van trucks, eindigde ze al snel op de koeien afdeling. Vol passie en expertise heeft ze in de afgelopen jaren al vele koeien op transport gezet. Ze kwam vanuit Rusland, via Frankrijk waar ze haar man leerde kennen, naar Nederland toe. Hier is ze na het afronden van haar studie bij toeval bij VAEX terecht gekomen. VAEX was op dat moment op zoek naar iemand die trucks en vee in Russisch sprekende landen wilde gaan verkopen. Trucks verkopen leek haar leuk, omdat haar vader vrachtwagen chauffeur was geweest, maar het woord vee had de van oorsprong Russische niet zo goed begrepen. Dat kwam dus als een verrassing. Maar leergierig zoals Ilona is, leerde ze snel alles over de trucks en de dieren en groeide ze uit tot één van onze top verkoopmedewerkers.

Hoe zie jij de rundveemarkt over 5 jaar?

“Persoonlijk denk ik dat de vraag naar runderen redelijk stabiel zal blijven gedurende de komende jaren. Betreffende het aanbod en de mogelijkheden tot transport zal er nauwelijks iets veranderen. We hebben dit jaar gezien dat Nederland geen grote aantallen runderen voor de exportmarkt kan aanbieden en dat zal de komende jaren door de nieuwe regelgeving en de strengere eisen voor veehouders waarschijnlijk niet veel veranderen. Duitsland blijft een grote exporterende markt, maar ook hier krijgen we steeds meer beperkingen op het gebied van lange afstand transport. Het wordt de laatste tijd steeds moeilijker om runderen, maar ook zeker dieren in het algemeen, voor Rusland, Kazachstan of Georgië te certificeren en ze op transport te zetten. Naast Nederland en Duitsland volgen ook vele andere West-Europese landen deze regelgeving. Toekomstperspectieven zouden in Oost-Europa kunnen liggen, maar misschien kunnen we ook wel weer Amerikaanse dieren gaan verkopen…”

Wat was voor jou een geluksmomentje in je periode bij VAEX?

“Naast dat ik altijd erg gelukkig ben als al “mijn” dieren veilig en gezond op locatie arriveren, was ik ook erg trots toen we onze eerst vlucht koeien vanuit Canada naar Rusland hadden georganiseerd; of na de aankomst van onze eerste boot koeien die helemaal van Amerika naar Rusland was gekomen. Als je dan ziet dat zo’n groot project, zo’n lange reis, goed verloopt en dat alle dieren in goede conditie bij een tevreden klant worden gelost, dan voel ik me trots en heel erg gelukkig. Nu regelen we regelmatig lange afstand transporten via boot, vliegtuig, of vrachtwagen, maar toch ben ik elke keer weer enthousiast als de dieren goed arriveren.”

« ga terug

Zoeken