Vleesrassen

Deze dieren worden gehouden voor de productie van vlees. Het fokdoel voor deze dieren is meer vlees. De flink bespierde rassen kunnen uitstekend voldoen aan de vraag naar een goed en mager stuk rundvlees.

ANGUS

· In rood en zwart
· Gedijen goed op sober rantsoen
· Hoornloos
· Slachtopbrengst 60 tot 62,2%


Lees meer

HEREFORD

· Natuurlijke zware bespiering
· Licht gemarmerd vlees
· Bijvoeren krachtvoer is niet nodig


Lees meer

LIMOUSIN

· Sterk en vruchtbaar
· Kalveren gemakkelijk
· Goede aanpassing aan verschillende klimaten
· Slachtopbrengst 65 tot 70%


Lees meer

CHAROLAIS

· Robuuste dieren
· Hoge groei en uistekende opbrengst
· Rustig karakter
· Veel vlees, weinig vet (rendement 65 tot 67%)


Lees meer

BELGISCH WITBLAUW

· Imposante spiermassa
· Weinig vet
· Meest becijferde vleesras ter wereld
· Zeer hoog slachtrendement van 65 tot 75%


Lees meer

Zoeken