BROWN SWISS

BROWN SWISS

Het Brown Swiss ras vindt zijn oorsprong in het Noord Oostelijke Alpengebied van Zwitserland. Het ras is inmiddels wijdverspreid over de hele wereld, en de totale wereldpopulatie wordt geschat op 7 miljoen dieren. Grote populaties zijn er in Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Maar ook in Frankrijk, de VS, Canada, Australië en Nieuw Zeeland, Midden- en Zuid Amerika en Noord Afrika worden Brown Swiss koeien gemolken.

Dit schetst zeer goed een van de sterke eigenschapen van het ras: het vermogen om zich uitstekend aan te passen aan extreme omstandigheden, als hitte en kou. Over de hele wereld wordt het Brown Swiss ras geroemd om haar kracht, goede benen en klauwen. Dit vormt de basis voor de duurzaamheid en wereldwijde belangstelling.

SPECIFICATIES
Prestatie: lactatie, gebaseerd op 305 dagen met een vetgehalte van 4,19% en 3,55% 
Eiwit: Gemiddelde melkproductie 6.554 kg/lactatie over 305 dagen. Ze staan bekend om laatrijpheid en hebben dus een sterke productiestijging over meerdere lactaties.


Leeftijd:18-30 maanden op de dag van levering.


Gewicht: Volwassen koe tussen 650 en 700 kg met een schofthoogte van 135 tot 140 cm. Een stier kan wel tussen 145 en 155 cm hoog worden met een gewicht van 1050 tot 1125 kg.


Stamboek: Alle dieren zijn geregistreerd in het officiële stamboek, vergezeld van een certificaat uit het stamboek, dat minstens de laatste 3 generaties toont.


MELKRASSEN

Dieren die worden gehouden voor een uitstekende productie van melk. Het fokdoel is meer melk- en eiwitproductie, zonder concessies te doen op duurzaamheid en vruchtbaarheid.


Lees meer

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij VAEX Varkens- en Veehandel, we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

offerte

Zoeken