Charolais

Charolais

Het crèmekleurige Franse Charolais-rundvlees ras wordt gekenmerkt door zijn hoge groei en een uitstekende opbrengst. De robuuste dieren hebben korte, grove poten en een rustig karakter. Charolais zijn grote, zware dieren. Koeien hebben een gemiddelde hoogte van 140 centimeter en een gewicht van 750 tot 1000 kilo. De stieren zijn gemiddeld 145 cm en wegen 1100 tot 1300 kilo.

Het ras wordt gekenmerkt door een hoge groei. Meststieren kunnen wel groeien tot 28 gram per uur. De dagelijkse gewichtstoename is 1350-1400 gram. De dieren hebben een lage neiging om vet te vormen. Ze hebben in verhouding tot het beendergestel veel vlees en maar weinig vet.

De Charolais is een van de grootste en oudste vleesrassen van de wereld.  In de wintermaanden is het een groot verwerker van ruwvoer (dat veelal op het eigen bedrijf geproduceerd wordt) en heeft het maar weinig krachtvoer nodig.

 


Groeisnelheid: Dagelijkse groei van 1600 gram per dag is haalbaar


Slachtrendement: Tussen de 65 en 67%


VLEESRASSEN

De flink bespierde rassen kunnen uitstekend voldoen aan de vraag naar een goed en mager stuk rundvlees.
 

Lees meer

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij VAEX Varkens- en Veehandel, we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

offerte

Zoeken