ALL-IN SERVICE

ALL-IN SERVICE

VAEX begeleidt u graag in het gehele traject, daarbij leveren wij een all-in service.

Naast een zorgvuldige selectie besteedt VAEX veel zorg aan de gezondheid en het welzijn van uw fokvee. Iedere koe wordt apart door een dierenarts onderzocht en krijgt een gezondheidsverklaring. Vanzelfsprekend is het bedrijf op de hoogte van de eisen die veterinaire dienten in verschillende exportlanden aan dergelijke verklaringen stellen.  

1. SELECTIE
Onze afnemers selecteren de dieren bij de boer zelf. Ieder dier wordt tevens door een dierenarts onderzocht en krijgt een gezondheidsverklaring. Vanzelfsprekend is VAEX op de hoogte van de eisen die veterinaire diensten in verschillende exportlanden aan dergelijke verklaringen stellen. 

2. PEDIGREE CERTIFICAAT

Wij leveren dieren inclusief stamboek met minstens 3 generaties en melkliijsten van de moeder. De verschillende fokprogramma's in Europa zijn geavanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het sperm van de beste stieren in de wereld. 

3. BLOEDTESTEN
Afhankelijk van de wensen van de afnemers verzorgen wij bloedtesten denkend aan IBR, BVD en Neospora. 


4. QUARANTAINE

5. TRANSPORT
VAEX is in het bezit van gespecialiseerde transportmiddelen voor rundvee (Cattle Cruiser). Vervoer per boot of vliegtuig is mogelijk in het geval van grotere afstanden. Afhalen van het rundvee behoort vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden. 


6. VERZEKERINGEN
VAEX biedt mogelijkheden om dieren te verzekeren tot 30 dagen na lossen. Standaard worden de dieren voor transport verzekerd. 

Zoeken