PAKISTAN

PAKISTAN

Er is veel vraag  naar Nederlands fokvee dat door Pakistaanse klanten als zeer hoogwaardig wordt beschouwd. Ruim 11 jaar weerde de regering dieren vanuit Europa.  Het land kan zelf, ondanks eigen melkproductie niet voorzien in de stijgende vraag naar melkproducten. VAEX slaagde vorige week in de eerste succesvolle zending hoogwaardig fokvee naar Pakistan. Deze zending werd gerealiseerd in samenwerking met Bovitech.

LADEN

Vijf vrachtwagens verzamelde zich vroeg in de ochtend bij een verzamelstal in Zwolle. De chauffeurs bereidden de vrachtwagens voor door ze ruim te voorzien van stro. Nadat alle documenten gereed waren gemaakt door een veterinair van het NVWA mocht het laden beginnen. 

Fokvee naar Pakistan  Fokvee naar Pakistan

LOSSEN OP VLIEGVELD
Twee vertegenwoordigers van VAEX meldden zich  in de middag op het vliegveld om de kisten waarin de dieren vervoerd werden te controleren. Het transportbedrijf had de houten transportkisten voor dieren reeds voorzien van zaagsel. Om 17:00 uur begon de eerste vrachtwagen met het lossen van de koeien. Hiervoor werd ruim de tijd genomen om ervoor te zorgen dat de koeien geen stress ervaarden.

 

  

Helaas kon het vliegtuig door een technisch mankement niet op het geplande tijdstip opstijgen. Door een goede samenwerking met het transportbedrijf en de luchtvaartmaatschappij konden de juiste maatregelen getroffen worden om de dieren tijdig te voorzien van voer en water. 

VLUCHT
Na een vlucht van 7,5 uur zijn de dieren in goede conditie in Pakistan aangekomen. Vier personen, waaronder een vertegenwoordiger van VAEX, vlogen mee om de dieren in de gaten te houden en te verzorgen gedurende de trip. Tevens ondersteunden ze tijdens het lossen in Pakistan.

  

De 165 drachtige melkkoeien worden ingezet om de melkveehouderij in Pakistan te laten opbloeien en gaan ze de komende 5 a 6 jaar een goed leven tegemoet in een gloednieuwe stal.

 

Beeldmateriaal van de verlading van A tot Z:

Zie ook: Nieuwsbericht RTBF.be

Zoeken