Limousin

Limousin

De Limousin is een oud ras, dat is ontstaan ​​in het westelijke deel van het Franse Massif Central (de regio rond de stad Limoges). Aan die regio dankt het ras zijn naam. Oorspronkelijk was de Limousin een werkpaard, dat werd geselecteerd voor de uitstekende werkkwaliteiten. Vanwege de eenvoud, grote poten en vooral de gemakkelijke manier waarop de Limousins kalveren, maken het tot een zeer bemind ras.

Na verloop van tijd is dit ras uitgegroeid tot een vleesras, dat eenvoudig te onderhouden is. Op dit moment zijn Limousins wijdverspreid, omdat ze zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende klimaten. De Limousin is een groot ras. Een koe is 150 tot 160 centimeter en een stier tussen de 170 en 180 cm. De stieren kunnen een gewicht bereiken van rond 1200 kilo.Groeisnelheid: Gegevens tonen aan dat de gemiddelde groei per dag voor kalveren van 0-8 maanden varieert van 1000 tot 1500 gram. Met een intensieve voeiding is een toename van 1500 gram per dag haalbaar na het spenen.


Slachtopbrengst: Het % van vlees bij het slachten varieert van 65 tot 70%. Zeer opmerkelijk is dat de Limousin, vanwege de lichte botstructuur en uitstekende spieren, in staat is om tot wel ongeveer 80% mager vlees aan het karkas te hebben.


MEAT BREEDS

The very muscled breeds can perfectly satisfy the demand for a good and lean piece of beef.


Read more

REQUEST A QUOTE

Request a quotation without any obligations from VAEX, we would like to see what we can do for you!

Request a quote

Search