#NIEUWS

Interview Søren Westergaard

Datum: vrijdag 7 mei 2021

Relatie van 35 jaar die blijft groeien

Na Nederland is Denemarken de belangrijkste leverancier van biggen voor de handelsactiviteiten van VAEX. Ruim 350.000 Deense biggen worden jaarlijks naar een bestemming elders in Europa gebracht. Het overgrote deel van die Deense biggen worden via H&S Westergaard A / S betrokken. Dit bedrijf heeft in 1985 voor het eerst zaken gedaan met VAEX, maar is sinds de laatste vijf jaar echt deel geworden van de VAEX-familie. Hoe kijkt mede-eigenaar Søren Westergaard naar de steeds hechter wordende samenwerking met VAEX?

 

Wie is Søren Westergaard?

“Ik ben geboren in 1975 in Sunds. Mijn vader handelde in varkens en runderen en had een transportbedrijf. Ik volgde een handelsopleiding aan de Herning Handelsschool en ging naar de vakschool vee en vlees in Neumühle in Duitsland. Sinds 2005 run ik het handelsbedrijf samen met mijn broer Henrik. Intussen hebben we 28 medewerkers in dienst.”

 

Wat zijn de activiteiten van jullie onderneming?

“De in- en verkoop van biggen is de belangrijkste tak van ons bedrijf. We verhandelen rond de 35.000 biggen per week. Het aankopen en slachten van zeugen in onze eigen slachterij in Sevel en verkopen van zeugenvlees is een goede tweede tak. Daarnaast handelen we in fokvee en vleesvee en hebben we veertien vrachtwagens voor het transport van dieren.”

 

Sinds wanneer doen jullie zaken met VAEX?

“We hebben een relatie van ruim 35 jaar. In 1985 heeft mijn vader Henrik de eerste zaken gedaan met Toon en Leo Govers. Vanaf toen gebeurde het zakendoen op incidentele basis. Maar de afgelopen vijf jaar zijn we steeds meer samen gaan werken met VAEX.”

 

Op welke gebieden werken jullie samen met VAEX?

“Met name bij de export van biggen. Samen zorgen we ervoor dat biggen op de juiste bestemming binnen Europa terechtkomen. Ook brengen we in opdracht van VAEX vaarzen in Denemarken bijeen voor de export naar derde landen. Verder hebben we in 2020 samengewerkt bij de handel in karkassen van slachtzeugen. Door de coronaperikelen viel er een vast afzetkanaal tijdelijk weg. VAEX ondersteunde ons bij het zoeken van andere afzetkanalen.”

 

Hoe bestempelt u de relatie met VAEX?

“Daar kan ik kort over zijn: goed. De lijntjes zijn kort en we staan altijd voor elkaar klaar.”

 

Welke uitdagingen ziet u?

“Ons vak is en blijft dynamisch. Maar het afgelopen jaar was wel erg bijzonder omdat we in moesten spelen op de effecten van Covid-19 en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Duitsland. We zullen te allen tijde mee moeten bewegen met de pieken en dalen in de markt.”

 

Waar ben u trots op?

“Wat dan het eerst in me opkomt, is mijn vrouw en drie kinderen. Samen zijn we erin geslaagd om een acceptabele balans te vinden tussen werk en privé. Hard en veel werken is niet erg als de tijd die je voor elkaar hebt, kwaliteitstijd is. Zelfs in het hectische jaar 2020 hebben we samen leuke korte vakanties gehad.”

 

Waar bent u allergisch voor?

“Als mensen hun afspraken niet nakomen. Een man een man, een woord een woord.”

 

Persoonlijke weetjes

Søren Westergaard is getrouwd met Christina en samen hebben ze hebben drie kinderen. Sofie is 20 jaar, Emil 17 jaar en Frederik 16 jaar.

 

Wat is jouw favoriete eten?

“Een goede steak of visburger in het ‘Skagen fiskerestaurant’ in Skagen. Daar drink ik dan een lekkere rode wijn of biertje bij.”

 

Ben je sportief?

“Ik beoefen hobbymatig twee totaal verschillende sporten: badminton en voetbal. Maar ik kijk ook graag naar die sporten.”

 

Waar ga je liefst op vakantie?

“Een strandvakantie in het noordelijkste puntje van Denemarken: Skagen. Maar ik ga ook graag skiën in de Alpen.”

 

Welk automerk past jou het best?

“Als je de weg op gaat in een Volvo, maakt dat het leven aangenamer en veiliger.”

 

 

 

 

« ga terug

Zoeken