BIGGEN

BIGGEN

Het leveren van elk type genetica voor iedere markt. Dat is een uitdaging die VAEX graag aangaat. Het bedrijf is in heel Europa actief waardoor het in de afgelopen jaren een internationaal netwerk van aanbieders en afnemers heeft kunnen opbouwen. VAEX is hierdoor in staat het hele proces in eigen hand te houden.


Op iedere markt is een vertegenwoordiger van VAEX actief met kennis van de desbetreffende cultuur. Hierdoor is het mogelijk om iedere vleesvarkenshouder de juiste genetica aan te bieden.

Kwaliteitsmanagement
Het leveren van kwalitatief goede en gezonde biggen, dat is een streven wat we allemaal delen in onze sector. Transparantie creëren bij zowel leverancier als afnemer is daarbij ons inzien een belangrijke stap.

Jack Segers is binnen VAEX aangesteld als kwaliteitsmanager om de toeleverende vermeerderingsbedrijven op een regelmatige basis te bezoeken. Bij deze bezoeken wordt aan de hand van monitoring gelet op de gezondheid van de dieren, waarbij kritisch wordt gekeken naar het welzijn van de dieren. Door zijn jarenlange ervaring als varkensdierenarts hopen wij dat hij een frisse blik kan werpen op deze bedrijven. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de begeleidende bedrijfsdierenarts en voeradviseur.

De monitoring van Jack Segers is een initiatief van VAEX met als primair doel onze leveranciers te begeleiden en adviseren om zo samen een kwalitatief en gezond product te kunnen leveren. De technieken worden steeds beter en daardoor de productie steeds hoger. VAEX zorgt er graag samen met u voor dat bedrijven op alle vlakken én op de juiste manier mee blijven groeien.

In- en verkoop
VAEX onderhoudt nauw contact met vaste fokkerij-organisaties, voerleveranciers en dierenartsen. Zo is er een intensieve begeleiding door een kwaliteitsmedewerker.

We proberen het proces zo inzichtelijk mogelijk te maken voor alle partijen waarbij transparantie over en weer hoog in het vaandel staat. Hierdoor is het mogelijk iedere vleesvarkenshouder de juiste genetica aan te bieden, waarbij gelet wordt op:

· De zeugenlijn
· Eindberenkeuze
· Ent schema’s, entstof, dosering
· Voersystemen
· Aflevergewichten

We zijn tevens gespecialiseerd in eigen transport met een voortdurende welzijnscontrole in de bedrijven en het wagenpark.

Gezondheid
VAEX hecht veel waarde aan het waarborgen van de gezondheid en kwaliteit van de biggen. Mede dankzij direct contact met de klant is het bedrijf dan ook meer dan alleen een biggenhandelaar. Professionele ervaren medewerkers screenen zowel de leveranciers als de afnemers, wat de juiste koppeling tussen vermeerderaar en vleesvarkenshouder mogelijk maakt.

Varkensprijzen & vraag en aanbod

Wekelijks een overzicht van actuele varkensprijzen in uw e-mail? Wekelijks inzicht in actueel vraag en aanbod?

Schrijf u eenvoudig in

Vraag een offerte aan

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij VAEX Varkens- en Veehandel, we bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

offerte

Zoeken