#NIEUWS

Interview Mile Gvojić

Datum: woensdag 22 december 2021

Naam: Mile Gvojić (36)
Bedrijf:
OPG Marko Gvojić
Activiteiten: Eigenaar. Beheerd complete landbouw- en veeteeltcyclus. Mesten van varkens en runderen.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Ons familiebedrijf bestaat al vele jaren. Ik ben de derde generatie. Al toen ik jong was, heb ik mijn passie voor het vak ontdekt. Het werk past heel goed bij mij. Ik doe het nog elke dag met heel veel plezier.

 

Hoe ziet jullie bedrijf er over 10 jaar uit?

Het is natuurlijk altijd goed om doelen te hebben en je kennis en vaardigheden te verbeteren. Mijn doel is om in de komende tien jaar de productie met 30% te verhogen. Daarnaast de kennis en vaardigheden van mijzelf, maar ook van onze medewerkers verbreden. Ook wil ik gaan investeren in het moderniseren van de bestaande mesterijen en het bouwen van een nieuwe stal voor varkens.

 

Hoe ziet de sector er over 10 jaar uit?

Er speelt veel in Europese productietakken, waaronder ook de landbouwtak. Nieuwe wet- en regelgeving ten aanzien van dierenwelzijn en milieu, vragen veel van ons aanpassingsvermogen. Ook in de toekomst. Hoe je hiermee omgaat, bepaald de toekomst van je bedrijf.

Hoewel ik een uitstekende student was, verliet ik school om me te wijden aan de landbouw en varkenshouderij. Over tien jaar verwacht ik dat volhardende en vastberaden personen met passie voor het vak zich zullen bezighouden met landbouw.

 

Welke uitdagingen volgen er in de toekomst?

Zij die risico durven te nemen, worden beloond. In die geest overwin ik alle obstakels en uitdagingen die ik met mijn bedrijf tegenkom. Of ze nu goed of slecht zijn. Hier leer ik alleen maar van. Die leermomenten kan ik dan toepassen voor de toekomst van mijn bedrijf.

« ga terug

Zoeken