#NIEUWS

De handel zit in het bloed

Datum: vrijdag 7 januari 2022

Gert Posthouwer (34) is alweer bijna drie jaar werkzaam bij VAEX als in- en verkoper van biggen en varkens. Maar al veel langer werkzaam binnen de sector van de veehandel. Gert wist al vroeg dat hij iets met transport en de handel wilde gaan doen. Van thuis uit had hij hier al affiniteit mee. Zijn vader heeft namelijk ook altijd in de veehandel gezeten. Vroeger al, tekende Gert vrachtwagens met varkens en zijn eigen naam er op. Het is dan ook niet gek dat Gert op zijn 18e van school af ging, meteen zijn vrachtwagen- rijbewijs heeft behaald en chauffeur is geworden. Als chauffeur heeft hij veel soorten vee vervoerd en veel plek- ken in Europa mogen zien.

Op zijn 23e kocht Gert zijn eerste eigen vrachtwagen en begon hij voor zichzelf te werken. Dat was het moment waarop Gert voor het eerst kennis maakte met VAEX. Zijn allereerste vrachtwagen kocht hij namelijk bij VAEX, waar hij Pim Govers heeft leren kennen. Op zijn 31e zocht Gert een nieuwe uitdaging en Pim kreeg hier gehoor van. Gert had goed nagedacht over het vervolg van zijn carrière en een lijstje met voorwaarden opgesteld waaraan zijn nieuwe baan moest voldoen. VAEX voldeed aan al deze voorwaarden.

WIST JE DAT...

Pim indirect de trouwjurk van Gert zijn vrouw heeft betaald. Tot op de dag van vandaag is de vrouw van Gert dat nooit meer vergeten.

Lijstje Gert:

- Reizen door Europa
- In een vliegtuig/auto stappen om klanten te bezoeken
- Trucks
- Handel met vee
- Talen
- Geen kantoorbaan van 9 tot 5
- Geen planning
- Reizen geen probleem, alleen niet elke week
- Vrijheid en verantwoordelijkheidsgevoel

Hoe heb jij de markt van de veehandel zien veranderen?

Over de jaren heb ik de markt van de veehandel veel zien veranderen, met name sinds vorig jaar. De varkenspest en COVID-19 hebben er heel hard ingehakt. Er is een “emotionele markt” ontstaan. Dit geldt vooral voor de landen waar ik voornamelijk aanwezig ben, die handelden altijd al meer vanuit emotie. Hierdoor heb je hele hoge pieken en nog veel diepere dalen. Op die momenten blijf ik onze partners bezoeken, probeer ik positief te blijven en hoop ik dat het weer gaat kantelen in de positieve richting. Het is belangrijk om te blijven investeren in de markt, ook al is er af en toe geen handel.

Hoe denk jij dat de veehandel er uit gaat zien over 10 jaar?

Ik verwacht dat de bedrijven steeds groter worden en de lijntjes en afstanden korter. Vroeger zaten er hier 10 boeren in de straat, nu nog maar 1. Ik verwacht dat er minder partijen op de markt zullen zijn en meer schaalvergroting zal plaatsvinden.

Wat vind jij het mooiste aan de handel?

Het gevoel als iets lukt. Als ik alle lijntjes aan elkaar kan verbinden, ondanks lastige periodes. Wij zoeken oplossingen, waar anderen nog niet hebben gezocht. Als ik dan de perfecte oplossing heb gevonden, dan geeft dat mij veel voldoening.

WIST JE DAT...

Gert bezig is om de Spaanse taal te leren zodat hij ook kan gaan handelen in Spaans sprekende landen.

GELUKSMOMENTJE VAN GERT:

De hele dag op het vliegveld rondlopen voor een transport van koeien per vliegtuig naar Pakistan. “Toen voelde ik mij de koning van het vliegveld”.

« ga terug

Zoeken