#NIEUWS

''Als team elke dag verder en altijd vooruit''

Datum: vrijdag 14 mei 2021

Linda Carels is sinds juli 2018 de rechterhand van VAEX-directeur Dirk Govers. Als managementassistente ondersteunt ze hem en regelt alles van A tot Z  in kantoor Reek inclusief delen van personeelszaken. In maart 2018 begon Joost Pennings als operationeel manager. Hij richt zich op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen om werk efficiënter en makkelijker te maken. Samen vormen Linda, Dirk en Joost het managementteam van VAEX The Livestock Traders en stellen ze doelen om als bedrijf en team steeds beter te presteren.

Moderne handelaar
De 36-jarige Linda Carels heeft een uitgesproken voorkeur voor het werken in een mannenwereld. “Na onder meer accountmanager te zijn geweest in de bouw was de overstap naar de handel in varkens en runderen wat dat betreft niet groot”, zegt ze. “Ook niet wat het dynamische aangaat, maar ik was wel sceptisch over het handelsvak. Het verbaasde me wat ik aantrof: een flitsend bedrijf met een moderne handelaar en een team van jonge mensen.”

Joost, die zelf geen agrarische roots heeft, herkent zich in de woorden van Linda. “Ook ik had vooroordelen over een varkenshandelsbedrijf: iets ouderwets, een vak met weinig status.”

Grappig was dat hij op dezelfde dag als het gesprek met VAEX plaatsvond, een sollicitatiegesprek had waar hij strak in het pak en met stropdas zat. “Terwijl zoiets helemaal niet bij mij past”, vertelt hij. “Ik houd van informeel, de gemoedelijke Brabantse sfeer en korte lijntjes.”

 

Flinke stappen gezet
In de ruim twee jaar dat Linda en Joost bij VAEX aan het werk zijn, hebben ze al de nodige veranderingen meegemaakt. Wat betreft bedrijfsprocessen en IT zijn er volgens Joost al flinke stappen gezet. “Ik vind het leuk om het werk voor anderen makkelijker, inzichtelijker en actueler te maken. Bovendien pakt het ook nog goedkoper uit.”

Het inspelen op coronamaatregelen en de werkorganisatie daarop inrichten en mensen betrokken houden, was voor Linda een uitdaging. “Van mensen faciliteren om thuis goed te kunnen werken en wat te doen als iemand positief wordt getest op corona tot het maken van een kantoorschema”, licht ze toe. “Ondanks dat mensen wat verder van de organisatie werken, zorg ik ervoor dat de kracht en de prestaties van het team blijven groeien. We hebben een stabiele groep gemotiveerde mensen van gemiddeld 34 jaar. Allemaal met de neus dezelfde kant op.”Gas d’r op
Natuurlijk zijn er voor 2021 weer nieuwe doelen gesteld. Het gaat altijd verder en altijd vooruit. Gas d’r op. Zo worden individuele doelstellingen gebundeld en omgezet in doelstellingen voor afdelingen en het hele VAEX-team. Zo wil Joost kennis die op verschillende plekken aanwezig is, vastleggen in het contentmanagementsysteem, zodat die informatie ook beschikbaar is voor anderen. “Intern zaken goed op orde hebben en een goede samenwerking tussen afdelingen straalt uit op het team en op de klanten”, benadrukt Joost Pennings. “Modern werken met meer eigen verantwoordelijkheid en vrijheid.”

Met haar enthousiasme en inzet creëert Linda Carels draagvlak voor de veranderingen. “Gas d’r op, maar onze mensen mogen fouten maken. Ze leren ervan en ontwikkelen zich. Een basisvoorwaarde is dat ze goed in hun vel zitten en zichzelf kunnen zijn. Dat kan hier. Ik ben trots om bij VAEX te mogen werken.”

 

WIST JE DAT …

Joost en Linda beiden voetballen. Joost bij Rhode in Sint-Oedenrode en Linda bij VV Nijnsel;

Linda een echt ochtendmens is. Elke werkdag wandelt ze tussen 7.15 en 7.45 uur het kantoor van VAEX in Reek binnen;

Joost en Linda beiden een hekel hebben aan treuzelen, gas d’r op!;

Joost en Linda in hetzelfde dorp wonen. Ze kenden elkaar niet, totdat ze bij VAEX aan het werk gingen;

Joost ook nog veel vrijwilligerswerk doet. Stilzitten kan hij niet.

 

« ga terug

Zoeken