#ViaVAEX Nieuws

Via VAEX Nieuwsbrief #12 Online

Datum: zondag 6 december 2015

 


In deze nieuwsbrief leest u:

VAEX Vertelt - column Dirk Govers"Problemen constateren en aanpakken" - Wij als VAEX zijn momenteel de balans op aan het maken van het afgelopen jaar. Tevens is het weer tijd om nieuwe doelstellingen voor het jaar 2016 te formuleren. Een belangrijk punt op onze agenda: Hoe kunnen we onze leveranciers het beste van dienst zijn?

Blijf alert op het P.E.D. virusIn mei 2015 meldde de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer (de G.D.) dat het eerste vleesvarkensbedrijf waar in november 2014 P.E.D. werd vastgesteld officieel vrij is verklaard. Echter, duiken de eerste geluiden over nieuwe infecties weer op. Wat heeft men van de vorige uitbraak geleerd? 

Nederlandse vaarzen helpen Russen aan meer melkToen de Russische familie Balagov in 2014 een melkveebedrijf opzette en op zoek ging naar een veestapel onderzochten ze samen met VAEX verschillende landen. Uiteindelijk viel de keuze op de Nederlandse vaars.

Bewegingsproblemen bij gespeende biggenSteeds vaker komen er klachten over stramme, moeilijk lopende biggen met een afwijkende stand van de poten en verdikkingen bij de gewrichten. Wat zijn de meest voorkomende diagnoses? En kun je er als varkenshouder iets aan doen? Jack Segers, varkensdierenarts en kwaliteitsmanager VAEX, geeft meer duidelijkheid.

« ga terug

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang alle persberichten die VAEX publiceert per mail.

Social media

Ook via sociale media kan je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom VAEX of contact opnemen met ons. 

Facebook   Twitter

Fotoboeken

Zoeken