#ViaVAEX Nieuws

VAEX bezoekt Zootechnia 2017 - Griekenland

Datum: maandag 6 februari 2017

Het hart van de veehouderij en pluimveesector klopte in Thessaloniki International Exhibition Centre van 2 tot 5 februari 2017. Twee vertegenwoordigers van VAEX bezochten deze 10e editie van Zootechnia. Dit is de enige beurs in Griekenland en de Balkan gespecialiseerd in de intensieve veehouderij, waar alle nieuwste ontwikkelingen gepresenteerd worden. Een keer in de 2 jaar een ontmoetingspunt voor de gehele sector. 

De beurs

De beurs was met name georiënteerd op Rundvee en pluimvee. Zo toonde veel bedrijven hun nieuwste technieken omtrent huisvesting, voer en mechanisatie. Voor ons als VAEX een mooie ontmoetingsplek om nieuwe contacten op te doen in Griekenland en de Balkan om zo een beter beeld te krijgen van de markt. 

Company visits

Niet alleen bezochten we de beurs, maar werden we ook hartelijk verwelkomt door 3 moderne bedrijven actief in de Griekse dierhouderij. Hierbij werden de verwachtingen overtroffen gezien het moderne karakter dat deze bedrijven uitstraalden. 

  • Een koeienbedrijf met 120 voornamelijk Deense  melkkoeien. Momenteel is het bedrijf actief met eigen aanfok om de veestapel te verbeteren. 
  • Een koeienbedrijf met 90 melkkoeien. 
  • Een bedrijf met 70.000 vleeskuikens. Niet helemaal in ons straatje, maar het is altijd mooi om te leren van andere bedrijfstakken.
     

 

 

 

 

 

« ga terug

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang alle persberichten die VAEX publiceert per mail.

Social media

Ook via sociale media kan je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom VAEX of contact opnemen met ons. 

Facebook   Twitter

Fotoboeken

Zoeken