#ViaVAEX Nieuws

Nieuwe nationale biggennotering

Datum: maandag 21 september 2015

Vee & Logistiek Nederland introduceerde onlangs in goede samenspraak met initiatiefnemers vanuit de sector de nieuwe nationale biggennotering: de BestPigletPrice. Dit betekent het einde van de NVV- en beursnotering. Dirk Govers, directie VAEX, is een van deze initiatiefnemers. Vanzelfsprekend staan we dan ook voor u klaar als u meer wilt weten over deze nieuwe notering.

Doelstelling nieuwe biggennotering


De biggennotering is leidend in de markt, stimuleert verhoging van de bigkwaliteit en moet sturing geven aan een betere afstemming van vraag en aanbod van biggen.

*    Goede weergave van de waarde van de big
*    Sturing op kwaliteit
*    Sturing op productie
*    Goed handvat voor handel en varkenshouders

 
Waarom nu een nieuwe biggennotering?


Voor een succesvolle biggenafzet, zeker in perspectief van de huidige crisis in de varkenssector is het juist nu van groot belang dat geproduceerde biggen de gewenste kwaliteit hebben. Zeker gezien de concurrentie. De varkenssector sterk maken vanuit een breed draagvlak, dat is de doelstelling. Daarom komt er een marktadviescommissie, waarin naast de varkenshandel ook plaats is voor twee vermeerderaars en twee vleesvarkenshouders.

Kwaliteitsbiggen


Dirk Govers sprak tijdens een interactieve subsessie gedurende het event ‘Ondernemen in de varkenshouderij’ op 8 september 2015 al over het belang van vitale en gezonde biggen. Als handelaar blijft VAEX dan ook als leidraad het 5 Star Piglets Label by VAEX gebruiken.

« ga terug

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang alle persberichten die VAEX publiceert per mail.

Social media

Ook via sociale media kan je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom VAEX of contact opnemen met ons. 

Facebook   Twitter

Fotoboeken

Zoeken