VEETRANSPORT

VEETRANSPORT

Onze planning fungeert als een spin in het web tussen boeren, de afnemers en de chauffeurs. De planning van alle ritten gebeurt op één plek, namelijk vanuit de thuisbasis in Reek. Met een eigen wagenpark, via zustermaatschappij AXIS EUROLINK, is het transport van VAEX in eigen beheer.

De keuze van het soort transport hangt af van factoren als afstand, klimaat, aantallen en diersoort. VAEX is gespecialiseerd in zowel korte als lange afstand transporten.


WAGENPARK
VAEX streeft naar een constante ontwikkeling van de voertuigen om zo de kwaliteit en de gezondheid van de dieren zo optimaal mogelijk te kunnen waarborgen.

Het wagenpark bestaat onder ander uit cattle cruisers met een dubbel laags laadvloer wat laden tot 1.80 meter mogelijk maakt. Door de twee lagen is het mogelijk runderen te vervoeren, waar de vrachtwagen niet te hoog is. Het bedrijf heeft tevens geconditioneerde gesloten auto’s waardoor de gezondheid van de dieren gewaarborgd wordt.

Alle transportmiddelen waar VAEX gebruik van maakt zijn uitgerust met gemoderniseerde volg- en communicatiesystemen. De afdeling planning is hierdoor in staat voortdurend in contact te zijn met zowel het inkoop/verkoop team als de chauffeurs, waardoor het gehele traject goed gemonitord wordt. Alle wagens zijn voorzien van ventilatoren, drinkvoorzieningen en zijn speciaal ingericht voor een optimaal vervoer van dieren. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan temperatuurregistratie.

Het bedrijf geeft haar klanten ook de mogelijkheden om het eigen transport te volgen. Met behulp van een door VAEX verstrekte inlogcode kunt u zien waar uw dieren zich op ieder moment bevinden. Wilt u hier meer over weten neem dan contact met ons op.

Zoeken